Articole » Istoria serviciului de inchirieri auto

Istoria serviciului de inchirieri auto

Istoria serviciului de inchirieri auto
In ultimii ani, serviciul de inchirieri auto cluj este unul de succes datorita numeroaselor avantaje pe care le ofera turistilor, oamenilor de afaceri si celor care au probleme cu masina proprie. Inchirierea se face pe perioade determinate si contra cost, pretul stabilindu-se in functie de perioada de inchiriere, tipul masinii si dotarile ei.

Cand si cum a aparut acest serviciu, sunt informatii pe care doar cei pasionati le stiu. Pentru ca noi iubim ceea ce facem, ti-am pregatit o scurta istorie a serviciului de inchirieri auto.
  • Ideea de inchiriere auto a luat nastere inainte de aparitia masinilor, atunci cand inchirierea mijloacelor de transport precum calesti si carute era frecvent intalnita.
  • Se presupune ca odata cu aparitia autoturismelor, acest obicei s-a pastrat.
  • Primul care s-a gandit sa faca o afacere din asta a fost Joe Saunders din Statele Unite ale Americii, care in anul 1916 oferea spre inchiriere masina sa (Model T Ford) contra cost.
  • Intr-un singur an acesta a castigat atat de mult incat si-a achizitionat alte 17 masini de acelasi model, pe care le inchiria cu 10 centi/mila.
  • 1917 ia nastere prima firma de inchirieri auto Ford Livery Company.
  • 1918 apare primul competitor pe numele sau Walter L. Jacobs, cu firma “Rent-a-car” care avea o flota de 12 masini Model T Ford.
  • Ulterior compania si-a schimbat numele de doua ori in”Saunders Drive-It-Yourself System” în ”Saunders System”.
  • 1926 a inregistrat un succes rasunator, fiind extinsa in 56 de orase.
In Romania, prima firma care oferea servicii de inchirieri auto a aparut in anul 2003 si de atunci pe piata au aparut numitori competitor cu diferite oferte si tipuri de masini.
 


Avantaje client BDV.Bestauto

 

Pret afisat = pret final

Pretul include TVA, RCA, casco, rovinieta

Fara avans la rezervare

Preturi negociabile pentru perioade mai extinse

BDV best auto

Rent a Car Cluj Napoca

BDV. Bestauto este o companie de rent a car Cluj Napoca ce va ofera servicii de inchirieri auto Cluj la cel mai bun raport calitate / pret rent a car din Transilvania.

Compania noastra dispune de un parc auto de 60 de autoturisme dintre cele mai fiabile si titrate marci, de clasa mica, compacta sau de lux, incluzand: Volkswagen, BMW, Audi, Ford, Peugeot, Hyundai, Opel, Fiat, Renault si Dacia cu preturi inchirieri masini Cluj, incepand de la 10 EUR/zi.

Mai multe >>

Avantaje client BDV.Bestauto

 

Pret afisat = pret final

Pretul include TVA, RCA, casco, rovinieta

Fara avans la rezervare

Preturi negociabile pentru perioade mai extinse