Taxe ascuse la inchirierea unei masini. S-ar putea sa platesti dublu!

Taxe ascuse la inchirierea unei masini. S-ar putea sa platesti dublu!

25 Feb. 2020

In ultimii ani, servicul de inchirieri auto a devenit din ce in ce mai cunoscut datorita numeroaselor beneficii pe care le ofera. Insa, pentru a avea parte de o experienta placuta in acest domeniu, trebuie sa acorzi atentie anumitor aspecte. In acest articol, iti vom prezenta cele mai frecvente taxe ascunse practicate de firmele de rent a car.

  1. Preturi de inchiriere “false”

Daca ai fost interesat de inchirierea unei masini, cu siguranta ai gasit oferte de nerefuzat cu 4-5 euro/zi. Te-ai intrebat cum sunt posibile aceste preturi la niste masini relativ noi? Iti spunem noi!

Firmele de inchirieri auto care ofera aceste preturi mizeaza pe asigurarea optionala, care inlocuieste garantia. Asadar, firma ridica pretul garantiilor exprem de tare (de exemplu 1000 euro pentru o Dacia Logan), astfel incat te constrange sa optezi pentru o asigurare optionala. Aceasta asigurare are un anumit cost pe zi, care se adauga la pretul de inchiriere. In acest fel, vei plati un cost de 4-5 ori mai mare decat te-ai propus. Mai exact, daca costul de inchiriere a fost 5 euro/zi, iar asigurarea e 35 euro/zi, vei plati in final 40 euro/zi.

  1. Taxa de aeroport

Daca pleci sau te intorci din vacanta si ai optat pentru preluarea din aeroport, s-ar putea sa te coste. Taxa de aeroport este una dintre cele mai utilizate taxe ascunse, de care afli abia dupa ce serviciul a fost prestart, iar tu esti obligat sa-l platesti.  Preluarea din aeroport o poti intalni si sub denumirea de costurile aditionale de transport, iar costul ei difera de la companie la alta, pornind de la 10 euro si poate ajunge pana la 30 de euro.

In general, firmele de rent a car care isi respecta clientii ofera acest serviciu gratuit. Insa, pentru a te asigura ca ai ales compania potrivita, intreaba de aceasta taxa inainte de semnarea contractului.

  1. Taxa preluare/returnare in afara orelor de program

Desi toata lumea se asteapta ca o firma de inchirieri auto sa functioneze non-stop, acest lucru nu se intampla de fiecare data. Unele companii au gasit inca o modalitate de a obtine bani de la clienti printr-o taxa de preluare sau returnare in afara orelor de program. Care este programul unei firme de inchirieri auto? Vei afla numai dupa ce serviciul a fost prestat, iar tu esti nevoit sa mai platesti in cel putin 10 euro pentru el.

  1. Taxa pentru depasirea limitei de kilometri

Te-ai gandit cum ar fi sa inchiriezi un apartament si sa ai voie sa locuiesti 12 ore din 24 in el? Absurd nu? Ei bine, in domeniul inchirierilor auto exista o limita de kilometri pe care poti sa-i parcurgi pe zi. Dupa ce ai depasit limita, ai voie doar sa stai in masina si s-o privesti. Altfel, vei plati o taxa pentru depasirea limitei de kilometri care este de cele mai multe ori mai mare decat iti poti imagina. Prin urmare, te sfatuim ca inainte de semnarea contractului sa intrebi de limita kilometri, iar daca aceasta exista sa cauti o alta companie mai serioasa.

  1. Taxa de combustibil

In general, la inchirierea unui masini, vei primi rezervorul plin, fie daca trebuie sa-l platesti cand preiei masina, fie daca trebuie sa-l aduci asa cum l-ai primit. Plata combustibilului la preluare este destul de dezavantajoasa deoarece costul carburantului va fi mai ridicat decat cel din benzinarii. Insa, in cazul in care trebuie sa returnezi rezervorul plin, asigura-te ca exista o benzinarie in apropiere. Daca nu vei preda masina cu rezervorul plin, vei fi nevoit sa platesti o taxa de combustibil care, de obicei, este valoarea unui rezervor plin.  

  1. Taxa pentru a primi masina dorita

O taxa ascunsa care a aparut recent in contractele de inchirieri auto este taxa pentru a primi masina dorita. Pana si denumirea suna ciudat si lipsita de logica, nu? Ireal, dar chiar este folosita de firmele neserioase de rent a car. Aceasta taxa este folosita pentru masinile noi si este privita ca o garantie ca vei primi masina noua dorita si nu una din anii anteriori.

Acestea sunt cele mai frecvente taxe ascunse utilizate de firmele de inchirieri auto. Iti recomandam sa tii cont de ele inainte de semnarea unui contract de inchiriere deoarece sunt o dovada de neseriozitate si va pot dubla suma initiala.

Cat ajungi sa platesti pentru o masina pe langa costul stabilit pe zi?

Asadar, daca luam cazul celor 40 euro/zi, se mai adauga 20 euro (Taxa de aeroport) + 10 (Taxa preluare/returnare in afara orelor de program) + 100/150 euro (Taxa pentru depasirea limitei de kilometric) + 100/150 euro (Taxa de combustibil) + 20 euro (Taxa pentru a primi masina dorita), ajungi la un cost de 40 euro/zi + 250 euro taxe ascunse (in cel mai bun caz). Toate aceste sume, pornind de la o super oferta de 5 euro/zi.

       
50%
Reducere
Platesti acum, folosesti cand vrei, tot anul
Valabilitate 27 Mai-15 Dec
50% Reducere Platesti acum, folosesti cand vrei, tot anul
Valabilitate 27 Mai - 15 Dec
Campanie supusa unor termeni si conditii