Află de unde poți să te întorci în țară fără să stai în izolare

Află de unde poți să te întorci în țară fără să stai în izolare

16 Jun. 2020
În timpul pandemiei călătoriile au fost restrictionate, ceea ce a dus la o încetinire a economiei, dar și la o perioada îndelungată în care românii din diaspora au stat departe de cei dragi și de familie. În acest sens, Comisia Europeană a oferit în 13 mai 2020 recomandări cu privire la realuarea treptată și în condiții de siguranță a călătoriilor. În toată această perioadă de pandemie, atât Ministerul Afacerilor de Interne, cât și Ministerul Sănătății au oferit tuturor cetățenilor români informații actualizate cu privire la situația transferurilor internaționale.

Având în vedere că situația privind victimele virusului Covid-19 s-a îmbunătățit și autoritățile au permis reluarea activităților, ne-am gândit să vă oferim câteva informații utile dacă vă aflați în afara țării și doriți să vă întoarceți în România:

1. Urmăriți pagina de Facebook și site-ul Ministerului de Interne, unde sunt actualizate în permanență informațiile legate despre numărul de cazuri confirmate, numărul de cazuri vindicate și numărul deceselor din România și a românilor din alte țări. De asemenea, veți găsi informații importante legate despre deschiderea granițelor și țările din care vă puteți întoarce fară să stați în izolare.
În data de 13 iunie, Ministerul Afacerilor de Interne a postat pe contul oficial de Facebook lista cu țările pentru care se aplică eliminarea măsurilor de carantină/izolare începând cu 15 iunie 2020 și acestea sunt: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Confederația Elvețiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia, Ungaria.
Această listă se actualizează saptămânal de către Institutul Național de Sănătate Publică.

2. În cazul în care v-ați achiziționat deja un bilet de avion pentru a vă întoarce în țară, iar zborul se anulează, nu vă faceți griji deoarece firmele de transport aerian vă oferă posibilitatea de a călători într-o altă dată sau unele dintre ele vă returnează banii. Însă, daca întâmpinați probleme și vă simțiți neîndreptățiți, consultați drepturile pasagerilor transportului aerian, prevăzute de UE. În cadrul acestui link găsiți legislația UE cu privire la acest subiect, întrebări și răspunsuri cu privire la drepturile pasagerilor transportului aerian și puteți contacta administrațiile naționale pentru informațiile legate de aplicativitatea normelor într-o anumită țară.

3. Dacă doriți să vă întoarceți în țară cu avionul trebuie să respectați câteva măsuri de siguranță atât în aeroport, cât și în avion. Distanțarea socială și purtarea măștii sunt două dintre cele mai importante măsuri de prevenție și protecție împotrivă infectării cu virusul Covid-19. De exemplu, Wizz Air a postat pe pagina oficială de Facebook că au introdus măsuri îmbunătățite de sănătate și siguranță în cabină și au rugămintea că și călătorii să respecte aceste măsuri. Mai multe detalii aici.

4. Pentru a limita cât mai mult contactul cu alte persoane, vă recomandăm să apelați la servicii de închirieri auto. Firma noastră vă oferă autoturismul închiriat în condiții de siguranță, fiind dezinfectat chiar înainte de livrarea și fiind echipat cu dezinfectant. Astfel, veți putea călători în tara, în siguranță, protejandu-vă pe dumneavoastră și pe cei dragi.

Dezinfectare masini de inchiriat BDV Bestauto

Dezinfectant masini
       
Reduceri substantiale pe toata perioada anului 2020 (in limita gradului de ocupare).
Reduceri substantiale pe toata perioada anului 2020 (in limita gradului de ocupare).
Campanie supusa unor termeni si conditii