Condusul in timpul iernii

Condusul in timpul iernii

22 Feb. 2022
In timpul iernii, trebuie sa ne schimbam modul de condus, modul in care ne pregatim masina, si sa ne planificam mai bine calatoriile.

Pregatirea masinii

Chiar si cele mai minore defectiuni pot cauza probleme majore de singuranta in timpul iernii. Masina pe care o conduceti trebuie verificata, iar daca sunt probleme acestea trebuie rezolvate.

Este foarte important sa va asigurati ca luminile, franele, anvelopele, stergatoarele de parbriz si bateria sunt intr-o stare buna, deoarece in timpul iernii acestea se deterioreaza mai repede decat in celelalte anotimpuri.

De asemenea trebuie sa verificati si sa completati toate lichidele masinii.

Alegerea anvelopelor potrivite

Este foarte important sa va asigurati ca anvelopele dumneavostra au dimensiunile corspunzatoare masinii pe care o conduceti. In plus anvelopele speciale de iarna nu isi pierd aderenta atunci cand termometrul indica gradele cu minus. Daca doriti sa inchiriati o masina in perioada de iarna, nu trebuie sa va ingrijorati de anvelope, la BDV Rent A Car ne asiguram ca avem pe flota noastra de masini de inchiriat cu anvelope corespunzatoare.

Esentiale pentru calatorie

Cand plecati intr-o calatorie lunga, in timpul iernii trbeuie sa aveti anumite accesorii esentiale in cazul in care ramaneti impotmolit.
  • Patura;
  • Saculet cu nisip;
  • Lopata;
  • Mancare;
  • Lichide;
  • Racleta de gheata.

Dezghetarea masinii

Codul rutier prevede ca parbrizul, luneta si geamurile laterale sa fie curate pentru a avea vizibilitate. Cu toate acestea sunt persoane care nu isi aloca suficient timp dimineata pentru dezghetarea si dezaburirea geamurilor in mod corespunzator. Acest lucru duce la o vizibilitate redusa, ceea ce poate cauza cu usurinta un accident.

Adaptati viteza la conditiile de drum

Probabil cea mai mare provocare a condusului in timpul iernii este, de a face fata drumurilor inghetate si pline de zapada. In astfel de conditii este indicat sa reduceti viteza si sa pastrati o distanta corespunzatoare, deoarece distanta de franare este mai mare.

Daca vreti sa mergeti intr-o calatorie la munte, in timpul iernii, noi la BDV Rent a Car ne asiguram ca masina pe care o inchiriati are cauciucurile corespunzatoare si toate verificarile necesare, pentru a avea parte de o calatorie relaxanta si linistita

 

       
Rezerva-ti
acum masina preferata pentru a obtine un pret cat mai bun.
Rezerva-ti
acum masina preferata pentru a obtine un pret cat mai bun.
Campanie supusa unor termeni si conditii