De ce motoarele mici sunt o greșeală?

De ce motoarele mici sunt o greșeală?

21 Sep. 2020

Orice pasionat auto ți-ar spune că un motor mic e o greșeală și adevărul este că s-ar putea să aibă dreptate, dar nu din motivele din care crede el asta.
Cel mai probabil, un pasionat auto vrea un motor mare care să îi ofere multă putere și să atragă toate privirile cu mașina lui.
Noi, BDV Bestauto, lucrăm cu o mulțime de oameni datorită serviciului nostru de rent a car Cluj și înțelegem că cel mai căutat criteriul e consumul, nu puterea, și totuși considerăm că motoarele mici sunt o greșeală.

Ce înseamnă motor mic?

            Am un Golf 1.6 diesel. E prea mic motorul meu? Nu!

Atunci când vorbim despre motoare mici ne referim de exemplu la cele de 1.0 benzină, precum motorul EcoBoost de pe Ford Ecosport, o mașină de închiriat pe care o avem în flota noastră disponibilă, în Cluj-Napoca.
Pe lângă acest lucru, e clar și de la sine înteles că un motor de 1.0 benzină pus pe un crossover, adică un fel de SUV dar mai mic, s-ar putea să fie prea mic, însă în extrema cealaltă, un motor de 1.0 pe un Smart, cu siguranță e destul pentru o mașină de oraș.

Și totuși, care e minusul?

            În primul și în primul rând, consumul!

Unul dintre lucrurile pe care orice vânzător dintr-o reprezentanță auto ti l-ar spune este cât de avantajos e motorul lor mic pentru că nu consumă mult, lucru care în teorie e adevărat dar în practică e cu totul altă treabă.

De ce motoarele mici sunt o greșeală?

            Un motor mic consumă puțin atunci când rulează în parametri normali, dar din păcate vei întâlni rar această situație. Deseori ai nevoie de putere pentru o depăsire, pentru a ieși dintr-o intersecție sau pur și simplu pentru a ajunge mai repede la destinație. Astfel că vei ajunge să ai același consum ca un motor de 1.4 sau 1.6 în timp ce fiabilitatea motorului tău pe termen lung automat va scădea, pentru că a trebuit să depună un efort mai mare pentru a satisface nevoile șoferului.

            Pe lângă asta, nici poluarea nu e mai puțină pe un motor mic pentru că un motor de 1.0 turat poluează cam la fel ca unul de 1.6 la mers normal, deci tot acolo ești.

De ce avem motoare mici dacă sunt atât de “rele”?

            Adevărul este că pe client nu îl afectează un motor de 1.0 benzină pentru că singurul minus cu adevărat important este fiabilitatea mai scăzută în raport cu un 1.6., iar din fericire pentru el, noi mergem cu mașina la service.

Consumul nu este mai mare decât a unui motor “mai normal” și nici sportivitatea nu este rea deloc, motorul din exemplul de mai sus dezvoltând 125 de cai, dintr-un 1.0 cu turbo!

Concluzie…

        Dacă vrei să îți cumperi o mașină cu motor mic, noi BDV Bestauto Rent a car nu îți recomandăm acest lucru pentru că pe termen lung vei înțelege că nu este o economie. În schimb, dacă vreodată ai nevoie să închiriezi o mașină de genul acesta, adevărul este că nu te va afecta și nici nu merită să te uiți la mărimea motorului dacă nu ești vitezoman.

Mai bine optezi pentru o mașină de închiriat cu motor mic dar care are cutie automată, încălzire în scaune, în volan etc. decât alta care are un motor normal și confort zero.

De ce motoarele mici sunt o greșeală?

Un firmă de rent a car bună ar trebui să stie să mulțumească pe toată lumea. Clienții sunt diferiți, părerile lor sunt diferite și automat cerințele lor nu sunt la fel, de aceea noi deținem în flota noastră din Cluj-Napoca toate tipurile de mașini de închiriat pe care ți le poți dori.

       
Rezerva-ti
acum masina de Pasti pentru o reducere cat mai mare.
Rezerva-ti
acum masina de Pasti pentru o reducere cat mai mare.
Campanie supusa unor termeni si conditii