Intrebari frecvente care apar la inchirierea unei masini

Intrebari frecvente care apar la inchirierea unei masini

28 Sep. 2022

Dupa pandemie, piata de rent a car din Romania s-a dezvoltat si diversificat intr-un mod extraordinar. In acelasi timp, datorita interesului deosebit pe care oamenii l-au manifestat fata de inchirierile auto si numarul intrebarilor legate de serviciul de rent a car a crescut.

Astfel, ne-am hotarat astazi sa raspundem celor mai frecvente intrebari care apar la momentul inchirierii unei masini:

Ce conditii trebuie sa indeplinesti pentru a putea inchiria o masina?

Pentru inchirierea unui autoturism de la BDV Bestauto, este obligatoriu sa ai varsta minima acceptata si anume 21 de ani, iar vechimea carnetului de conducere sa fie de minim 1 an.

Care sunt documentele necesare pentru semnarea contractului?

La semnarea contractului de inchiriere este necesar sa prezinti permisul de conducere, un act de identitate si un card de credit in cazul in care optezi pentru plata cu cardul.

Exista limita de kilometrii?

In cadrul firmei noastre, pretul de inchiriere acopera o medie de 200 km/zi. Astfel, kilometri suplimentari se vor taxa cu 1 ron/km (0.2 eur/km).

Trebuie sa returnezi masina cu rezervorul plin?

Atunci cand inchiriezi o masina, este obligatoriu sa o returnezi in conditiile in care a fost preluata, impreuna cu toate documentele si accesoriile care au fost predate in momentul inchirierii. Astfel, autoturismul trebuie predat cu rezervorul plin. In cazul in care autoturismul este returnat cu o cantitate mai mica de conbustibil fata de momentul inchirierii, se va percepe o taxa de 2.5 eur/litru.

Este posibil ca o alta persoana sa conduca autoturismul inchiriat?

Autoturismul inchiriat este asigurat doar pentru persoana care este titulara contractului. Astfel, daca o alta persoana intentioneaza sa conduca masina, atunci, la momentul deschiderii contractului, acea persoana trebuie mentionata in contractul de inchiriere.

Cum se procedezi in cazul in care doresti ca preluarea/predarea masinii sa se realizeze la aeroport?

Un reprezentant BDV te va astepta la aeroport. Vei semna actele acolo si vei putea prelua imediat masina. Predarea si preluarea autoturismelor din Aeroportul Cluj-Napoca este gratuita. In plus, pentru mai mult confort si atingerea celor mai inalte standarde, poti opta pentru serviciul de inchirieri auto Aeroport, cu sofer. Astfel, vei scapa de grija locurilor de parcare, nu vei acumula oboseala din cauza condusului sau nervi din cauza traficului, te poti relaxa pe tot parcursul calatoriei si iti poti canaliza atentia catre alte lucruri.

Pot conduce masina inchiriata in afara tarii?

Conducerea unei masini inchiriate in afara tarii este posibila in anumite conditii si numai in tarile membre UE. Pentru aceasta insa va trebui sa anunti reprezentantii firmei de rent a car atunci cand confirmi rezervarea. In plus, ti se va impune o taxa de 100 euro/iesire, taxa care este necesara pentru extinderea teritoriala a asigurarilor si pentru emiterea imputernicirilor de conducere.

Cum procedezi in cazul unui accident?

In cazul in care ai fost implicat intr-un accident cu masina inchiriata, primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa contactezi si sa informezi firma de rent a car.

Apoi, este necesar sa prezinti reprezentantilor firme constatarea amiabila sau declaratia emisa de Politia Rutiera/Locala care sa ateste conditiile producerii accidentului si partile implicate. In caz contrar, ti se va impune plata unei sume cuprinse intre 200 si 500 euro, in functie de avariile autoturismului si valoarea acestuia.

       
Rezerva-ti
acum masina preferata pentru a obtine un pret cat mai bun.
Rezerva-ti
acum masina preferata pentru a obtine un pret cat mai bun.
Campanie supusa unor termeni si conditii