Mai exista respect in trafic in zilele noastre?

Mai exista respect in trafic in zilele noastre?

5 Jan. 2021

Numarul masinilor din Romania a crescut enorm in ultimii ani, in special in zonele urbane. Traficul aglomerat este prezent in aproape toate orasele mari, iar nervii soferilor sunt intinsi la maxim pe tot parcursul zilei.

Termenul de „colegi de trafic” a inceput sa-si piarda din esenta si tot mai multi soferi uita de respectul din trafic. Iata cateva situatii pe care noi sau clientii nostri de la serviciul rent a car, le-am intalnit si le consideram riscante.

Siguranta in trafic nu mai depinde doar de noi si de aceea ne-am hotarat sa vorbim despre ele.

  1. Neacordarea prioritatii

Suntem in secolul vitezei, dar din pacate, de cele mai multe ori, graba strica treaba (*si mai ales in trafic). Neacordarea prioritatii poate provoca accidente grave soldate cu victime.

Insa, exista si situatii precum acelea care necesita aplicarii „regulii fermoarului” prin care soferii aflati pe arterele principale, permit cu rabdare si in deplina siguranta celor de pe arterele secundare sa patrunda in trafic. Este o forma de respect in trafic, pe care o intalnim din ce in ce mai putin.

  1. Utilizarea benzilor in mod gresit

Pe drumurile cu mai mult de o banda de circulatie pe sens, Banda 2 este destinata pentru devansare, insa dupa ce ai finalizat manevra este obligatoriu sa revii pe Banda 1. Ne dorim sa credem ca toata lumea stie asta, desi de multe ori vedem in trafic contrariul, ceea ce creeaza situatii tensionate, fara rost.

  1. Semnalizarea

Nu stie nimeni ce ai de gand sa faci, daca nu semnalizezi. Este foarte periculos sa executi manevre bruste, pe care nu le-ai semnalizat in prealabil. De asemenea, semnalul trebuie oprit daca ai terminat manevra sau te-ai razgandit. 

  1. Pastreaza distanta regulamentara dintre masini

Atat legat, cat si din respect, patreaza distanta regulamentara in raport cu masina din fata. Nu este deloc placut si nici in siguranta sa te apropii prea tare de o masina.

  1. Incadrarea pe banda gresita

Uneori din neatentie, oboseala sau oricare alte motive, ne incadram gresit pe banda. Se poate intampla oricui, insa unii soferi isi vor asuma greseala si isi vor continua drumul gasind o alta cale sa ajunga acolo unde isi doresc, altii cu mai putin respect fata de ceilalti se vor baga in fata. 

Exemplele de genul acestea sunt multe, insa ne-am decis sa le relatam pe cele mai frecvente in traficul cotidian. Scopul acestui articol fiind constructiv si de a face din nou „respectul in trafic” un obicei comun atat pentru soferii cu masini personale, cat si pentru cei care opteaza pentru serviciul rent a car.

       
Rezerva-ti
acum masina de Pasti pentru o reducere cat mai mare.
Rezerva-ti
acum masina de Pasti pentru o reducere cat mai mare.
Campanie supusa unor termeni si conditii