Modificarile Codului Rutier privind folosirea telefonlui la volan

Modificarile Codului Rutier privind folosirea telefonlui la volan

16 Sep. 2019

Cele mai recente modificari ale Codului Rutier privind utilizarea telefonul la volan au fost adoptate de catre Guvernul Romaniei. Asadar, simpla tinere in mana a telefonului va fi santionata drastic de catre Politia Romana, conform legii. Aceste modificari au ca scop prevenirea accidentelor de circulatie provocate de neatentia soferilor.

In ultimii ani, numarul accidentelor rutiere provocate de transmisiuni in direct pe retelele de socializare sau utilizarea telefonului in orice alte scopuri, a crescut, reprezentand unul dintre principalii factori de distragere a atentiei pentru conducatori. Prin urmare, fiind o reala problema pentru siguranta rutiera, masurile luate de catre autoritati au fost mai mult decat necesare.

Sanctiuni

Legea interzice folosirea cu mainile a telefonului mobil sau oricarui alt dispozitiv mobil prevazut cu functia de redactare text ori inregistrare foto sau video, in timpul conducerii unui vehicul pe drumurile publice. Nerespectarea prevederilor va fi sanctionata cu o amenda cuprinsa intre 6 si 8 puncte-amenda si 4 puncte de penalizare. Daca gradul de pericol creste, ceea ce inseamna ca titularul permisului incalca, in acelasi timp, o alta regula privind circulatia vehiculelor, va fi sanctionat cu o amenda de 4-5 puncte-amenda si suspendarea dreptului de a conduce pe o perioada de 30 de zile. Conducatorii de vehicule pentru care nu este prevazuta obligativitatea detinerii permisului auto nu vor fi scutiti de aceste sanctiuni.

Introducerea noilor modificari are ca obiectiv reducerea semnificativa a numarului accidentelor de circulatie cauzate de lipsa de atentie a soferilor, distrasi de folosirea telefonului mobil sau al oricarui dispozitiv prevazut cu functia de redare text sau inregistrare foto sau video.

Reglementarile vor intra in vigoare in termen de 60 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei. Pana atunci, Politia Rutiera intreprind activitati de informare a tuturor participantilor la trafic.

De asemenea, recomandam si noi tuturor celor care apeleaza la serviciile noastre de inchirieri auto Cluj sa evite pericolele si sa nu utilizeze telefonul mobil la volan.

𝐄𝐜𝐡𝐢𝐩𝐚 𝐁𝐃𝐕 𝐁𝐞𝐬𝐭𝐚𝐮𝐭𝐨

       
50%
Reducere
Platesti acum, folosesti cand vrei, tot anul
Valabilitate 27 Mai-15 Dec
50% Reducere Platesti acum, folosesti cand vrei, tot anul
Valabilitate 27 Mai - 15 Dec
Campanie supusa unor termeni si conditii