Poti merge cu masina inchiriata in afara tarii?

Poti merge cu masina inchiriata in afara tarii?

28 Apr. 2021

Fie ca se deplaseaza in scopuri turistice sau in interes de afaceri, tot mai mare este numarul celor care calatoresc in afara tarii. Cu toate acestea, nu toti dispun de o masina cu care sa se deplaseze, tocmai din acest motiv, la BDV Bestauto venim in sprijinul clientilor nostri cu servicii de inchirieri auto pentru deplasari in afara tarii.

Calatoriile in strainatate cu masina inchiriata sunt posibile, insa pentru ca vorbim aici de circumstante speciale de calatorit, exista si anumite conditii de care trebuie sa tii cont si pe care este necesar sa le iei in calcul. 

Asadar, iata ce trebuie sa stii inainte de a inchiria o masina pentru deplasarea in afara tarii:

  • Este necesar un acord scris al companiei de rent a car

In primul rand, trebuie intocmit un contract de inchiriere care sa contina toate conditiile inchirierii, clauze, obligatiile tale cat si cele ale firmei de rent a car la care ai apelat etc. Apoi, este necesar ca firma de rent a car sa isi dea acordul pentru ca tu sa te deplasezi cu autoturismul inchiriat in afara tarii. Acest lucru presupune ca tu sa indeplinesti toate conditiile de inchiriere si sa prezinti toata actele necesare inchirierii.

  • Masinile se pot inchiria doar pentru deplasarea in UE

In acest moment, masinile se pot inchiria doar pentru a calatorii in tarile din Uniunea Europeana. Astfel, inchirierea unui autoturism din flota noastra pentru deplasarea in alte zone in afara UE nu este permisa.

  • Se inchiriaza pe baza de garantie

Inchirierea pe baza de garantie, atat in tara cat si in afara ei este o masura preventiva si practicata de toata companiile de rent a car. Garantia este diferita si se percepe in functie de valoarea masinii inchiriate. Suma este restituita integral in cazul in care masina este adusa in aceleasi conditii in care a fost preluata, neavariata si la o data si ora prestabilite in contract.

  • Pretul difera pentru inchirierile auto cu deplasare in afara tarii

Pretul inchirierii unei masini cu deplasare in afara teritoriului tarii este diferit de pretul obisnuit. Fiind vorba de conditii mai speciale si riscuri asociate mai ridicate, politica de pret sufera anumite modificari. De exemplu, pentru inchirierea unei masini din flota noastra, cu deplasare in afara tarii,  se percepe o taxa suplimentara de 100 de euro.

  • Kilometraj stabilit

In functie de anumite criterii va fi stabilit un numar de kilometrii care pot fi parcursi. Spre exemplu, pentru calatoriile care se intind pe mai multe zile, numarul prestabilit de kilometrii va fi mai ridicat. Este important de retinut faptul ca, pentru orice kilometru in plus, se vor percepe si taxele aferente.

Sfat! Alege masina in concordanta cu obiectivul calatoriei tale. De exemplu, daca te decizi sa pleci intr-o vacanta impreuna cu familia ta, va trebui sa iei in calcul varianta inchirierii unei masini mai spatioase, cu un portbagaj incapator si cu un consum cat mai eficient. In schimb, daca vorbim de o calatorie scurta, de afaceri, poti alege un model mai rafinat si elegant.
 

La BDV Bestauto suntem mereu pregatiti sa te intampinam cu masini de calitate, potrivite pentru nevoile tale. Punem la dispozitia ta o flota auto vasta care curpinde atat masini de inchiriat din clasa premium, cat si masini din clasa economica. In plus, iti oferim toate informtiile de care ai nevoie pentru ca orice calatorie sa devina o experienta placuta.

       
Rezerva-ti
acum masina de vacanta pentru a obtine un pret cat mai bun.
Rezerva-ti
acum masina de vacanta pentru a obtine un pret cat mai bun.
Campanie supusa unor termeni si conditii