Quattro, cea mai buna tractiune inventata vreodata?

Quattro, cea mai buna tractiune inventata vreodata?

21 Jan. 2020

Stiai ca 1 din 3 masini Audi sunt Quattro?

Sistemul de tractiune integrala Quattro este considerat ca fiind cea mai buna tractiune inventata vreodata, care a ajutat marca Audi sa atinga culmile sucesului. Ideea care sta la baza acestei inventii este distribuirea puterii in mod optim la toate cele 4 roti. Intrebarea inginerilor a fost simpla:

De ce sa utilizam doar doua roti, cand masina are 4?

Acum 30 de ani, in 1930, legendarul Ur-Quattro a fost deschizator de drumuri pentru progresul tehnologiei in motorsport.

Principiul era simplu, iar rezultatul inovativ.

In cazul primului sistem de tractiune puterea era transmisa 50% pe puntea din fata si 50% pe puntea din spate. Insa odata cu trecerea timpului, inginerii de la Audi au dezvolat tehnologia tractiunii integrale:

  • tractiune integrala permanenta quattro
  • tractiune integrala permanenta quattro cu diferential central autoblocant (la vehicule cu S tronic) respectiv diferential central autoblocant si torque vectoring
  • quattro cu diferential sport

Efectele Quattro se regasesc in performanta, precizie, dinamica si placerea de a conduce. Audi a introdus tehnologia Quattro in peste 6 milioane de modele, de la clasa compacta, la limuzine si vehicule super sport.

Avantajele sistemului quattro sunt:

  1. Tractiune imbunatatita
  2. Acceleratie mai buna
  3. Stabilitate extraordinara in curbe
  4. Dinamica remarcabila

 

In special in timpul iernii, tractiunea integrala Quattro ofera masinii un comporament corespunzator conditiilor de drum. Pentru acest anotimp, va recomandam Audi Q3 Quattro 4x4 Automatik Diesel, disponibil in parcul nostru auto. Oricat de puternic este motorul, puterea lui este transmisa mai intai la roti si apoi la nivelul strazii.

Acest autoturism iti ofera manevrabilitate maxima in cazul franelor puternice si virajelor bruste, pe carosabil ud sau acoperit cu zapada/gheata. Datorita sistemului Quattro, aderenta la suprafetele alunecoase este imbunatatita. Pe langa un control mai bun al masinii, trebuie mentionat si factorul siguranta, performanta si dinamica sofatului.

Te asteptam la BDV Bestauto Rent a car, pentru a testa avantajele sistemului Quattro!

       
Reduceri de pana la 50% pe toata perioada verii, in limita gradului de ocupare.
Reduceri de pana la 50% pe toata perioada verii, in limita gradului de ocupare.
Campanie supusa unor termeni si conditii