România e acum în scenariul roșu! Cum mai putem merge în alte țări europene?

România e acum în scenariul roșu! Cum mai putem merge în alte țări europene?

23 Oct. 2020

Din cauza cresterii numarului de cazuri confirmate SARS-COV-2, autoritatile din tarile europene impun noi restrictii de calatorie pentru Romania. In cea mai mare parte, tarile europene solicita test negativ Covid-19 chiar si pentru tranzit, indiferent de destinatie.

Iata de ce documente ai nevoie, in functie de tara pe care vrei s-o tranzitezi sau in tara unde vrei sa ajungi:

Austria: Intrarea in Austria este permisa daca detii un test negativ SARS-CoV-2 (PCR), efectuat de 72 de ore (de la data prelevarii probelor), in limba germana sau engleza.

Tranzit: In ceea ce priveste tranzitul, acesta este permis doar cu documente justificative care asigura intrarea in tara de destinatie (dovadă a necesității intrării).

 

Bosnia si Hertegovina: Cetatenilor din Romania le este permisa intrarea in Bosnia si Hertegovina cu conditia prezentarii unui test COVID-19 negativ efectuat în ultimele 48 de ore anterior momentului intrării.

Tranzit: Regimul de tranzit nu solicita testul COVID-19, insa cetatenii romani pot tranzita tara doar in cazul revenirii in Romania (fara sa se cazeze sau sa innopteze pe teritoriul BiH).
Tranzitul în scop turistic este permis doar pe coridorul Neum (Croația-Bosnia și Herțegovina-Croația).

 

Finlanda: Incepand cu data de 1 Octombrie 2020, autoritatile finlandeze recomanda ferm cetatenilor care calatoresc din Romania sa efectueze testul COVID-19 (valabil si pentru tranzit) deoarece Romania a fost incadrata in grupul “tarilor rosii” cu o incidenta a cazurilor Covid-19 de peste 25 la 100.000 de locuitori.

 

Slovacia: Pe fondul cresterii numarului de cazuri pozitive Covid-19, Slovacia a declarant stare de urgenta incepand cu 1 octombrie 2020 pe o perioada de 45 de zile. Prin urmare, frontirele Slovaciei raman deschise, dar trecerea din tarile cu risc ridicat (cum este cazul Romaniei) se permite doar pe baza unui test negativ tip RT-PCR pentru COVID-19, care să nu fie mai vechi de 72 de ore (valabil si pentru tranzit).

 

Ucraina: La trecerea frontierei din Ucraina este obligatorie detinerea unei polite de asigurare medicala, care sa acopere costurile unui eventual tratament COVID-19. Compania de asigurari trebuie sa fie inregistrata in Ucraina sau sa detina o reprezentanta in Ucraina.

 

Belgia: Toate persoanele care calatoresc din Romania in Regatul Belgiei trebuie sa prezinte un test de tip PCR pentru depistarea infectiei cu COVID-19 negativ (valabil si pentru tranzit) si sa respecte perioada de autoizolare (exceptie tranzit).

Grecia: Prezentarea unui test negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, prelevat cu 72 de ore anterior intrarii in Grecia se aplica tuturor persoanelor care sosesc din Romania. De asemenea, este necesar sa completati formularul electronic (Passenger Locator Form) pe site-ul autoritatilor elene https://travel.gov.gr. Aceasta masura a fost prelungita de catre autoritatile elene la data de 13 octombrie 2020.

Accesul rutier pe teritoriul elen in scop turistic se face doar prin punctul de trecere al frontierei Kulata (Bulgaria) – Promachonas (Republica Elena), iar pentru celelalte tipuri de calatorii (serviciu, afaceri, studii, scopuri medicale, etc) traficul se va desfasura prin orice PCTF (Nymfeia, Krystallopigi, Kakavia, Kipi, Evzoni, Promachonas).

 

Islanda: Incepand cu data de 19 august 2020, in Islanda se aplica masura carantinei obligatorii pentru 14 zile, indiferent de durata, scopul vizitei sau tara de provenienta (exceptie tranzit). Este obligatorie prezentarea unui test negativ COVID-19 si completarea unui formular electronic de pre-inregristrare, pe site-ul  https://visit.covid.is/ inainte de calatorie.

 

Lituania: Toate persoanele care intra in Lituania trebuie sa completeze formularul de pe site-ul (NPHC https://keleiviams.nvsc.lt/en/form ) in cel mult 12 ore de la momentul sosirii în Lituania.

Persoanele aflate in tranzit sunt scutite de procedura autoizolarii de 14 zile.

 

Serbia: Accesul cetatenilor straini se face pe baza unui test COVID-19 negativ, cu exceptia celor aflati in tranzit.

 

Slovenia: In data de 10 octombrie 2020, a fost adoptata o noua Ordonanta de urgenta privind punctele de trecere ale frontierei externe Schengen prin care se solicita testul negativ SARS-CoV-2 efectuat in ultimele 48 de ore (valabil si pentru tranzit).

 

Daca alegi serviciile noastre de inchirieri auto, beneficiezi de un pret special pentru testarea COVID-19 la Clinica Regina Maria, recunoscuta la nivel international. Clientii BDV Bestauto platesc doar 270 de lei, in loc de 390 de lei si scapa de programari si stat la coada. Rezultatul testului il primesti in acelasi zi, fara niciun comision in plus.

BDV Bestauto, cel mai bun partener de drum!

       
Rezerva-ti
acum masina de Pasti pentru o reducere cat mai mare.
Rezerva-ti
acum masina de Pasti pentru o reducere cat mai mare.
Campanie supusa unor termeni si conditii