Sfaturi auto pentru sezonul rece

Sfaturi auto pentru sezonul rece

14 Dec. 2020

Conditiile meteo imprevizibile din sezonul rece ingreuneaza sofatul si pot afecta autoturismul tau sau masina de inchiriat, dupa caz. In timpul iernii, pe langa schimbarea anvelopelor, trebuie sa acorzi o atentie sporita atat modului in care conduci cat si ingrijirii autoturismului. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta:
 

Verificarea mașinii înainte de pornire

  • Inainte de a porni la drum este indicat sa faci cateva verificari ale masinii pentru a preveni situatiile neplacute. Verifica stergatoarele deoarece la temperaturi scazute acestea ingheata si sunt destul de greu de dezghetat.
  • Verifica bateria! In sezonul rece, masina solicita un efort suplimentar in ceea ce priveste bateria. De aceea, ar fi bine sa te asiguri ca toti consumatorii electrici sunt opriti inainte de a porni motorul.
  • Inainte ca iarna sa-si faca aparitia, asigura-te ca aerul conditionat functioneaza optim deoarece o sa ai nevoie de el setat pe temperaturi inalte pentru a dezaburi rapid parbrizul.

 

Dupa ce ai pornit la drum

  • Cel mai bun sfat pe care putem sa ti-l dam pentru sezonul rece este sa conduci lin, sa nu accelerezi prea tare si sa eviti franarea inutila. Distanta de oprire pe drumuri cu zapada si gheata este mult mai mare decat in mod normal, de aceea este indicat sa pastrezi o distanta mai mult decat rezonabila fata de masina din fata ta.

  • Redu viteza, mareste distanta fata de autoturismul din fata si foloseste luminile de ceata atunci cand conditiile meteo o impun. Pentru multi soferi ceata e cel mai mare cosmar si pe buna dreptate. Vizibilitatea scade, circulatia este ingreunata si nu e nicio placere in a conduce in conditii de ceata.
  • Daca porniti la drum lung este important sa nu va lipseasca: lanturi, cabluri pentru bateria auto, racleta si lichid de degivrare, lopata pentru zapada, harta sau GPS actualizat.
 

In perioada sarbatorilor de iarna, majoritatea clientilor nostri revin la noi pentru serviciul de inchirieri auto si incercam sa ii ajutam cu tot ce putem pentru o calatorie placuta, dar mai ales in siguranta. Atunci cand inchiriaza o masina pot opta pentru lanturi de zapada pentru doar un euro extra, dar si pentru GPS. Daca si tu ai nevoie de o masina de inchiriat, da click aici pentru a descoperi parcul nostru auto online.

       
Rezerva-ti
acum masina de Pasti pentru o reducere cat mai mare.
Rezerva-ti
acum masina de Pasti pentru o reducere cat mai mare.
Campanie supusa unor termeni si conditii