Tips! Preluarea si predarea unei masini inchiriate

Tips! Preluarea si predarea unei masini inchiriate

20 May. 2022

Urmeaza sa inchiriezi o masina? Ti-am pregatit acest articol cu informatii utile si cu lucruri la care este bine sa fii atent in momentul preluarii si predarii unei masini. Cu siguranta aceste informatii sunt si mai utile persoanelor care apeleaza la servicii de rent a car pentru prima data.

Tips Rent A Car

Cu totii stim, ca momentul preluarii si predarii masinii inchiriate poate parea uneori complicat, insa exista cateva lucruri carora daca le acorzi atentie, te vor ajuta sa ai o experienta placuta.

Te invitam sa citesti in continuare acest articol cu tips-uri pentru momentul ridicarii si predarii masinii inchiriate, iar pentru o experienta completa si cu adevarat placuta, alege BDV BestAuto pentru servicii de rent a car.

Preluarea masinii inchiriate

1. Fisa de rezervare

Dupa confirmarea rezervarii unei masini, primul lucru la care este bine sa fii atent este fisa de rezervare. Aceasta cuprinde cele mai importante informatii despre rezervare, cuprinzand data si ora preluarii si predarii, asigurarea si alte documente si informatii foarte importante.

In aceasta fisa sunt cuprinse si reguli generale si informatii despre procesul de inchiriere, care raspund si celor mai frecvente intrebari. Astfel, iti recomandam sa citesti toate aceste informatii.

2.Documente

Este foarte important ca in momentul preluarii masinii inchiriate sa ai toate documentele cerute la tine, pentru ca procedura sa se desfasoare corespunzator si fara situatii neplacute.

Totodata, este important sa acorzi o si mai mare atentie regulilor impuse cand alegi sa inchiriezi o masina in strainatate, deoarece acestea pot a difere de la o tara la alta.

3.Contractul de inchiriere auto

La momentul preluarii masinii inchiriate, se semneaza si contractul aferent, care este recomandat sa fie citit cu atentie de catre client. Acesta cuprinde termenii si conditiile serviciului de rent a car.

4.Depozitul de siguranta

Poate printre cele mai dese intrebari legate de serviciul de inchirieri auto, este legata de depozitul de siguranta. Acest depozit este doar o suma de bani blocata pe perioada inchirierii de catre firma de rent a car, cu scop de “garantie”.

Dar nu trebuie sa va faceti griji: acest lucru nu este taxat ca o achizitie. Depozitul de garantie este retinut doar in timp ce masina inchiriata este la client, iar intreaga suma este returnata odata ce masina este predata corespunzator firmei de inchirieri auto.

Suma de bani oferita spre garantie variaza in functie de tipul masinii, de perioada inchirierii si altele. Pentru intrebari suplimentare, nu ezitati sa ne contactati.

Predarea masinii inchiriate

1.Rezervorul de combustibil

In functie de rezervarea auto efectuata, in momentul predarii masinii este important sa fie luat in vedere nivelul de combustibil. Regulile firmelor de inchirieri auto difera; in unele cazuri fiind nevoie ca la predare masinii sa fie rezervorul plin, la fel ca in momentul preluarii, iar in alte cazuri acest lucru nu este cerut.

2.Inspectia masinii

In momentul predarii masinii inchiriate, personalul companiei se va asigura ca autoturismul nu este avariat si sa nu prezinta zgarieturi si alte lovituri, fata de momentul preluarii. Totodata, este important ca autoturismul inchiriat sa fie predat curat.

3.Chitanta

Cand masina inchiriata este returnata, firma de rent a car ofera clientului o chitanta. Aceasta este dovada predarii masinii.

Asadar, esti pregatit pentru urmatoarea calatorie cu o masina inchiriata? Apeleaza cu incredere la BDV BestAuto si bucura-te de servicii de rent a car premium. Dispunem de o flota auto vasta, bine echipata si intretinuta si de o echipa profesionista care iti va oferi toate informatiile necesare.

       
Rezerva-ti
acum masina preferata pentru a obtine un pret cat mai bun.
Rezerva-ti
acum masina preferata pentru a obtine un pret cat mai bun.
Campanie supusa unor termeni si conditii