Ghid pentru inchirierea unei masini

Ghid pentru inchirierea unei masini

18 May. 2021

Inchirierea unei masini poate parea un proces complex si complicat la prima vedere. In realitate, lucrurile nu sunt deloc asa. Inchirierile auto se realizeaza extrem de simplu, fiind nevoie insa sa acorzi o atentie sporita catorva detalii. Am pregatit pentru tine un ghid complet cu toti pasii care trebuiesc parcursi atunci cand inchiriezi o masina:

Alegerea firmei de rent a car

Primul pas atunci cand te hotarasti sa inchiriezi o masina este reprezentat de alegerea firmei de rent a car. In Romania, piata de rent a car a cunoscut o crestere vizibila in ultimii ani, motiv pentru care au aparut tot mai multe companii de inchirieri auto. Astfel, oferta este mai variata, beneficiezi de mai multe optiuni din punct de vedere al claselor de masini si mai mult locatii din care poti prelua masina.

Astfel, pentru a fii siguri ca ai facut cea mai buna alegere, trebuie sa acorzi o atentie sporita mai multor detalii. Astfel, alege mai multe companii de rent a car din orasul tau si citeste review-urile fiecareia pentru a-ti face o idee generala despre ele. Verifica apoi daca parcul auto este ofertant si compara preturile. Nu uita! Desi tentatia este de a alege cea mai avantajoasa varianta din punct de vedere al pretului, asta nu inseamna ca ai facut cea mai buna afacere, In multe dintre situatii, pretul de pe site nu este acelasi ca pretul final. Mai multe informatii poti gasi in articolul nostru cu sfaturi despre cum sa alegi o firma de inchirieri auto.

Alegerea masinii potrivite si rezervarea acesteia

Alegerea masinii se face in functie de cateva aspecte:  numarul de pasageri, volumul de bagaje, itinerariul, motivul calatoriei, preferinte etc. Este foarte important sa alegi masina potrivita. Confortul calatoriei tale este direct  influentat de masina cu care te deplasezi. Pe blogul nostru, am pregatit un articol cu sfaturi despre cum sa alegi masina de inchiriat potrivita, articol care te-ar putea ajuta.

Dupa ce ai ales masina, a venit si momentul sa faci rezervarea. Este foarte simplu! Selectezi masina dorita, perioada pentru care doresti sa o inchiriezi si locatiile de preluare si predare. De asemenea, la BDV Bestauto ai posibilitatea de a alege si alte optiuni suplimentare precum: scaun pentru copii, GPS si lanturi de zapada. Apoi, completezi cu datele personale si modalitatea de plata. Tot ce iti ramane de facut este sa astepti confirmarea.

Asigurari

Asigurarile sunt extrem de importante cand vine vorba despre inchirierea unei masini. De cele mai multe ori, in pretul inchirierii este inclusa si asigurarea RCA a masinii, insa ar fi indicat sa arunci o privire si asupra asigurarilor complementare. In situatii nefericite, in care se intampla ceva cu masina pe care o conduci, aceste asigurari se pot dovedi extrem de avantajoase.

La BDV Bestauto asigurarile cuprinse in contract sunt: asigurare casco, furt intern, asigurare de pasageri si de bagaje; valabile pe teritoriul Romaniei. In plus, pretul de inchiriere include RCA-ul si rovinieta (taxa de drum) valabile tot pe teritoriul Romaniei.

Preluarea masinii

Atunci cand te deplasezi spre locul de preluare al masinii, nu uita sa ai toate documentele necesare la tine (act de identitate, permis de conducere, pasaport, etc). Apoi, inainte de a semna contractul de inchiriere, asigura-te ca ai citit cu atentie toate clauzele contractului si cunosti obligatiile ambelor parti.

De asemenea, inainte de a te urca la volan, verifica starea masinii si fii atent ca aceasta sa corespunda cu ce descrisa in documentele inchirierii. In cazul in care observi nereguli, anunta personalul firmei de rent a car. Fii precaut pentru a evita sa fii tras la raspundere pentru lucruri pe care nu le-ai facut.

Predarea masinii

Returnarea masinii se face in conditiile in care a fost preluata, impreuna cu toate documentele si accesoriile, conform fisei de predare. Acest lucru mai presupune ca masina sa fie curata iar rezervorul sa fie plin, asa cum a fost si la preluare. In plus, predarea se face la o ora stabilita impreuna cu firma de rent a car, iar orice intarziere neanuntata va fi taxata.

       
Rezerva-ti
acum masina de vacanta pentru a obtine un pret cat mai bun.
Rezerva-ti
acum masina de vacanta pentru a obtine un pret cat mai bun.
Campanie supusa unor termeni si conditii